Säsongsstart

  • 04 april 2016 |
  • font size

Då är de två högsta serierna i Sverige igång, fotbollens finrum.

Alltid en härlig känsla när det så här i början av våren äntligen är premiär av Allsvenskan och Superettan. Vi har med all säkerhet en härlig säsong framför oss, och som grädde på moset så är det EM i Frankrike när det är spelledigt här hemma i Sverige några veckor i juni och juli. Nu är det bara att njuta.

Givetvis är det för tidigt att dra några växlar efter första omgången, men två tungviktsmöten med bra spel, Malmö FF mot IFK Norrköping och BK Häcken som mötte IF Elfsborg lovar gott. Ett av lagen i nämnda kvartetten, plus AIK och IFK Göteborg står nog som mästare i höst. Allt annat är skräll.

Något som gladde i första omgången är att bägge nykomlingarna överraskade. Östersund med sitt snabba passningsspel och övertygande tog en poäng borta mot Hammarby, imponerande. Även J-Södras vinst borta mot Kalmar FF i ett smålandsderby är riktigt starkt. Blir intressant att följa dessa nykomlingar.

När det gäller Superettan så fick förra årets allsvenska lag, Åtvidaberg och Halmstad stryk. Är alltid tufft för anrika lag att ramla ner en serie och vara favoriter. Men det har bara spelats en omgång och säsongen är lång, och tur är det.

Blir några intensiva veckor framöver med start av seriespel i Sverige och slutspurt av serierna ute i Europa.

Häng med här på sidan och följ resultaten och titta gärna bakåt hur det har gått för lagen när det hettar till.

Hälsningar Sportstatistic.

More in this category: « N’GoloKanté
back to top